Hvert projekt kan maksimalt modtage 10 millioner norske kroner. Projekterne finansieres via en virtual common pot, hvilket betyder, at de nationale finansierer vil finansiere deres respektive deltagere i de projekter, som modtager penge.
Seniorrådgiver i NordForsk Kyösti Lempa siger:
”Opslaget er et bevis på den forpligtigelse, som forskningsinstitutioner og virksomheder har, til at udvikle bæredygtig akvakultur i vores region. De 25 forsknings- og innovationskonsortier udgør en blanding af forskellige partnere. Af de i alt 406 partnere repræsenterer 259 forskningsorganisationer og 147 repræsenterer innovationsorganisationer. ”
Baggrund for programmet
Det overordnede mål med Nordisk Forsknings- og Innovationsprogram for Bæredygtig Akvakultur er at generere ny viden om og løsninger på bæredygtigt land- og havbaseret lakseopdræt i de nordiske lande.
De nordiske lande er førende, når det kommer til udvikling af teknologi inden for akvakultur, foder og genetik. I alle de nordiske lande og i Østersøregionen har akvakultursektoren potentiale til at vokse. Høj produktkvalitet, fødevaresikkerhed og en stor eksport af akvakulturprodukter kan sætte regionen i en førerposition inden for bæredygtig akvakultur. For at opnå den position er der behov for viden og innovation på området.
Forskningsinvesteringer i de nordiske lande og Baltikum har gjort det muligt at udvikle mange solide vidensmiljøer – både offentlige og private. Nordisk Forsknings- og Innovationsprogram for Bæredygtig Akvakultur arbejder for at bringe disse forskningsmiljøer sammen for at fremme samarbejde og vidensudveksling.